Wie zijn wij?

Wij zijn Café Restaurant Eindhoven, dé centraal gelegen ontmoetingsplaats van de stad. Je vindt ons onderin de historische Lichttoren, in het horeca-pand wat je misschien nog kent als Usine.  

Wij zijn een plek waar verbindingen worden gelegd. De ontmoetingsplek van de stad waar iedereen zich welkom voelt. Waar mooie contacten en connecties ontstaan, waar creatie en ontwikkeling altijd een grote rol spelen en waar ambachten bij elkaar komen. We serveren smaakvolle gerechten die enerzijds traditioneel en herkenbaar zijn, maar anderzijds ook werelds en vernieuwend. 

Wie zijn wij - Café Restaurant Eindhoven

Onze Grand Opening vierden we op 4 juni 2022. Op dat moment waren we klaar met de “Langzame Transformatie” en alle 3 B’s (Bakkerij, Branderij, Brouwerij) in een positie om bij te dragen aan ons interne ecosysteem.

Ons concept.

Naast een café en een restaurant, bestaat Café Restaurant Eindhoven uit een branderij, bakkerij en brouwerij. Wij staan voor verbinding, en verbinden in ons pand deze ambachten met elkaar. Elke afdeling levert restproducten waar in de andere afdeling wat van gemaakt kan worden. Zo kan er bier gebrouwen worden van broodresten en koffie, maar maak je van bierbostel juist weer een nieuw brood. Zo wordt ondernemen nog eens duurzaam en circulair. 

Sinds september 2021 zijn wij begonnen met de langzame transformatie en het nieuwe concept van Eindhoven. Van Usine, naar Café Restaurant Eindhoven. Echter is deze langzame transitie nog niet voorbij. Ook deze transitie pakken wij duurzaam en circulair aan. Zo gebruiken wij nog materiaal, servies en meubilair wat Usine ook gebruikte.  

Ons Concept - Café Restaurant Eindhoven

Onze 3 B’s — Bakkerij, Brouwerij en Branderij.

Wat is de Lichttoren? 

Café Restaurant Eindhoven is gevestigd op de begane grond van de iconische Lichttoren, een historisch pand in het centrum van Eindhoven. De Lichttoren heeft een bijzondere geschiedenis waar wij als Café Restaurant Eindhoven erg trots op zijn.
Het pand werd ongeveer honderd jaar geleden gebouwd, met als doel om de eerste gloeilampenfabriek van Philips te vestigen. Dit is waarom het pand in de volksmond bekend stond als de Lichttoren en de Philips letters op het dak écht bij het pand horen. Sinds de jaren zeventig is de gloeilampenfabriek van Philips eruit, en is het pand omgebouwd tot woon-, werk- en ontspanningsruimte. 

Lichttoren

De Lichttoren is het iconische pand op de hoek van de Mathildelaan en de Emmasingel, tegenover het 18 Septemberplein in het centrum van Eindhoven.