Branderij

Bij Café Restaurant Eindhoven worden, naast het café en restaurant, drie verschillende ambachten met elkaar verbonden. Deze ambachten maken deel uit van het Café Restaurant Eindhoven ecosysteem en zullen in de toekomst steeds meer met elkaar ‘blenden’.

Eén van deze ambachten is de koffiebranderij van COFFEELAB. Een unieke toevoeging aan het aanbod in Eindhoven.

 

Wat is een koffiebranderij?

Voordat je met koffiebonen daadwerkelijk koffie kunt zetten, moeten deze eerst worden gebrand. Dit gebeurt door middel van een koffiebrander, in een koffiebranderij. Bij het brandingsproces veranderen de eerst ongebrande en groen gekleurde koffiebonen in hazelnootbruine bonen, omdat het niet mogelijk is van groene bonen – ook wel ruwe, rauwe of niet gare genoemd – koffie te zetten.

Koffiebranders en –branderijen bestaan in allerlei soorten en maten. Bij Café Restaurant Eindhoven is de ruimte waar gebrand wordt zo’n 12m2 groot. Dit lijkt heel klein, maar met deze microbranderij gaan we voor maximale impact. Er zullen diverse specialty blends worden gebrand die zowel in het café-restaurant geproefd kunnen worden als worden verkocht in de bakkerij en deli-winkel.

 

Wat is COFFEELAB?

Je kunt COFFEELAB kennen van hun huidige vestigingen in Den Bosch, Breda, Nijmegen, Eindhoven Centraal Station en Strijp-S. Bij Coffeelab draait het niet alleen om een goede kop koffie, maar om het beleven van een fijne dag en het krijgen van een goed gevoel.

 

COFFEELAB roasters

Met de ‘shoproaster’ van Typhoon brandt COFFEELAB straks kleine batches specialty blends én kan ook het brandproces eenvoudig worden gedemonstreerd. COFFEELAB wil met deze branderij impact maken op de stad Eindhoven en haar inwoners, maar ook zeker op het klimaat en de oorsprong van de koffie.

Dit wordt onder andere werkelijkheid doordat de koffie volledig transparant wordt ingekocht en bij het brandingsproces gebruik wordt gemaakt van hetelucht. Daarnaast willen ze de lokale koffie bestellingen per elektrische fiets rondbrengen en de koffiedroes retour nemen. Hierbij maakt de branderij deel uit van het interne ecosysteem binnen Café Restaurant Eindhoven, samen met de bakkerij en brouwerij waarbij reststromen zoveel mogelijk onderling zullen worden verwerkt.

Wil jij werken/een handje helpen bij de koffiebranderij? Laat het ons weten via jobs@crehv.nl