Bakkerij

Bij Café Restaurant Eindhoven worden, naast het café en restaurant, drie verschillende ambachten met elkaar verbonden. Deze ambachten maken deel uit van het Café Restaurant Eindhoven ecosysteem en zullen in de toekomst steeds meer met elkaar ‘blenden’.

Eén van deze ambachten is de bakkerij van bakker Meelmuts. Na jaren weer terug in het centrum van Eindhoven.

 

Wie en wat is bakkerij Meelmuts?

Bakker Meelmuts is een familiebedrijf boordevol kennis en met een lange geschiedenis. Maar liefst vijf generaties bakkers hebben hun passie in Meelmuts gekneed. Met liefde en passie voor het bakkersvak en het bakproces in het bijzonder. Eerlijk brood zonder toeters en bellen. Pure smaken zonder onnodige toevoegingen, gebakken met hart en ziel. En dat proef je.

Bakker Meelmuts wordt sinds 2010 gerund door Harrie, Anne en Wim jr. Van Gerwen. Ze namen de zaak over van hun ouders Wim en Elly.

 

Het assortiment

De bakkerij heeft een rijk assortiment met allerlei soorten brood. Van klassiek melkwit tot de gangbare lichtbruin, tarwe. Ook verkopen we diverse volkorenbroden, zowel met een grove als fijngemalen korrel. Sommige broden zijn met gist gebakken, andere met desem. De desembroden krijgen een rijstijd van 24 uur en zijn hierdoor lekker stevig en goed van smaak.

Naast broden verkopen we ook broodjes, (spelt)croissants, vegan kaneelbroodjes en de beroemde mueslibollen. Ook voor een wisselend assortiment aan lekkere dingen voor bij de koffie kun je terecht bij de bakkerij. De allemanskoek met speltmeel als basis, honing-notenkoeken zijn onze huidige favoriet.

Voor mensen met een tarwe-intolerantie, een aantal speltartikelen:

  • verschillende gist broden als ook desem broden;
  • speltcroissants en speltbroodjes;
  • spelteierkoeken;
  • speltworstenbroodjes;
  • diverse koeken en crackers.

Het assortiment kan wisselen, dus kom gerust een kijkje nemen of bel voor meer informatie.

Wil jij werken/een handje helpen bij de bakkerij? Laat het ons weten via jobs@crehv.nl